25 Nisan 2012 Çarşamba

Ev alıyorsunuz peki doğru zaman mı? ev almadan önce bunlara dikkat!!!

Ev alıyorsunuz. Peki ucuza mı alıyorsunuz pahalı mı? bunu anlamanın bir çok yolu var. ancak şunu bilin. bir evin veya emlağın diyelim fiyatının en iyi göstergelerinden birisi o bölgedeki kiralardır.

emlağın gerçek fiyatını ise 10 yıl ile 24 yıl arasındaki kira gelirine göre hesaplayabilirsiniz. mesela bir evin kirası 100 TL ise bunun 10 yıllık kira getirisi (tabi vergisiz olarak hespalanır) 12000 TL yapar (12 ay x 100 TL x 10 YIL) 24 yıllık için ise 28 800 TL yapar. yani aylık getirisi 100 TL olan bir bölgede evi eğer 12 000 TL ye almışsanız taban fiyattan eğer 28 800 TL ye almışsanız TAVAN fiyattan almışsınız demektir.

Neden böyle bir hesap yapılıyor diyorsanız bir emlağın değerini onun getirisi gösterir. Ne kadar kısa sürede kendini kazandırır sa o kadar iyi bir yatırım yapıldı demektir. Bu hesaplamanın mantığı budur. Bu yüzden ev almadan önce mutlaka o çevrenin ortalama kiralarını öğrenin. Hele bir de morgage gibi bir borçla alıyorsanız faizi ile birlikte ödediğiniz miktarı göz önünde bulundurun.

bizden söylemesi :)

Not: yakın zamanda pahalı emlak ve ucuz emlak bölgelerini yayınlayarak sizleri bilinçlendirmeye çalışacagız. Amacımız herkesin adil olarak kazandığı bi rotama katkıda bulunmmaktır.

Saygılarımızla

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder